Welkom bij

Wereldwinkel Tilburg

Maartaanbieding

Maandaanbieding Maart: 

20% korting op alle rijst en curry!

 

 

Thaise groene curryThaise rode curryThaise gele curry

Thaise groene curry

Wat ruikt het lekker hiernaast! Geheid dat de buren dat denken, als je deze kruidenpasta in de pan laat glijden. Naast geurige kruiden als citroengras en koriander, zitten er fairtrade pepertjes en rietsuiker in. Voor een scherp kantje en een klein zoetje. En een ontwikkelingspremie voor de boeren. Straks is ook bij hen het gras lekker groen!

Thaise rode curry

De pepers voor deze rode curry worden met liefde verbouwd onder de warme, zeg maar gerust hete Thaise zon. Geen wonder dus dat ze zo lekker pittig smaken. Daar komt bij dat de fairtrade peperboeren een ontwikkelingspremie krijgen. Ze beslissen samen over de besteding ervan. En dat levert soms weer pittige discussies op, dat snap je.

Thaise gele curry

Met deze gele kruidenpasta krijgt je gerecht de rijke smaak van Thaise kerrie. Tikkie pittig, maar niet te. Gepeperd klusje voor de boeren in Thailand, dat wel. Met de fairtrade premie leren ze om steeds meer groenten en kruiden voor onze Thaise producten te verbouwen. Sjalotjes, knoflook, gember.. Voor een heerlijke én eerlijke smaakexplosie.

 

Basmati Rijst uit IndiaBiologische Pandan Rijst uit ThailandBiologische zilver vlies Rijst uit Thailand

Basmati rijst uit India

Koninginnerijst. Zo noemt de plaatselijke Indiase bevolking deze delicatesse. Vanwege z’n elegante, lange korrel die mooi droogkookt. En omdat ie uitzonderlijk lekker ruikt en smaakt: licht nootachtig. De rijst groeit aan de voet van de Himalaya, in natuurzuiver smeltwater. Samen met de unieke bodem en het bijzondere klimaat zorgt dit voor de Koninklijke kwaliteit. En daar mogen wij, gewone mensen, lekker van genieten.

Biologisch Pandan rijst uit Thailand

Deze Pandan- ofwel Jasmijnrijst heeft een mooie, lange witte korrel. Bij het koken komt een heerlijke geur vrij die doet denken aan het aromatische Pandanblad. Omringd door onze Kokosmelk, Woksauzen, Curry kruidenpasta’s en andere Aziatische smaakmakers voelt deze slanke Oosterse korrel zich op haar allerbest.

Biologisch zilver vlies uit Thailand

Deze Pandan- ofwel Jasmijnrijst komt uit Noordoost Thailand. De rijstkorrels behouden hun vliesje, dat niet voor niets zilver heet, en zijn daardoor rijk aan voedingsvezels. Bij het koken van deze Jasmijnrijst komt een heerlijke geur vrij, die doet denken aan het aromatische Pandanblad. Van alles het beste dus, dat is dubbel zo lekker.