Bij ons in te leveren: harde plastic doppen en deksels voor Geleidehonden Stichting D-DOG

Stichting D-Dog coördineert voor het overgrote deel van Nederland de inzameling van harde plastic doppen en deksels voor geleidehonden om die een zo kort mogelijke reis van inzamelpunt naar de depot te laten maken. Van daaruit gaan de doppen naar de plasticverwerkers die er een vergoeding voor betalen. Met de doppeninzameling verwerven wij financiële middelen voor de basisopleiding van geleidehonden (bij KNGF en Hulphond Nederland). Bij Stichting D-Dog werken uitsluitend vrijwilligers.

Daarnaast werken wij nauw samen met onze collega-vrijwilligers van Stichting Vrienden Doppen Actie Noord Nederland in Groningen, Friesland en Drenthe en Stichting Oogappeltjes in Limburg
De weg van de dop

Iedereen heeft plastic doppen en deksels van bijvoorbeeld frisdrankflessen, melkpakken, broodbeleg, cosmetica en schoonmaakmiddelen. Harde plastic doppen dus, die niet met één hand kunnen worden dubbelgevouwen en een maximale diameter van 15 centimeter hebben.

Verzamel die en lever ze schoon, zonder stickers en/of foam of papier in bij een verzamelpunt in uw buurt. Van daaruit gaan de doppen naar de depothouder in uw regio die ze aan plasticverwerkers verkoopt. Met uw gratis doppen levert u dus een mooie bijdrage aan de opleiding van de blindengeleidehonden, assistentie- en buddyhonden én spaart u het milieu.