Welkom bij

Wereldwinkel Tilburg

Maandaanbieding juni

Deze maand 20 % korting op dromenvangers, windgongen en mobiles!

 

 

 

 

 

Windgongen:

Een windgong in en rondom het huis zorgt voor ontspanning. Van oudsher werd de windgong in veel Aziatische landen gebruikt om boze geesten uit het huis te houden en goede geesten uit te nodigen. Daarnaast is een windgong ook heel praktisch voor het voorspellen van het weer. Door een kleine verandering in de melodie van de windgong kan je weersomstandigheden waarnemen.

      

 

Dromenvangers:

Dromenvangers stammen af van de Amerikaans-Indiaanse Ojibweg stam. De Ojibweg geloven dat dromen 's nachts door de lucht zweven opzoek naar een bestemming. Al eeuwenlang hangen ouders dromenvangers boven het bed van hun kinderen om nare dromen te vangen en goede dromen te leiden naar het hoofd van de dromer.

        

 

Mobiles:

   

De mobile is gemaakt in Indonesië. Als eerste wordt de buitenkant van de mobile gevormd. Dit doen ze door ijzerdraad te buigen tot verschillende vormen, zoals bloemen, harten en sterren. Deze draden worden gesoldeerd en op een tafel met plastic gelegd. Vervolgens wordt de ruimte tussen de ijzerdraden opgevuld met warme vloeibare resin. Nadat dit droog is, wordt er een laatste laklaag op gespoten.